Poginula dva pilota prilikom pada aviona Vojske Srbije

Transturist Tuzla

Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su danas oko 9.10 sati prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke, saopćilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Menprom

Poslije obavještavanja svih članova porodica poginulih pilota, Ministarstvo će, kako se navodi, obavijestiti javnost o imenima pilota.

Mjesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, prenosi Tanjug.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

Avion MiG-21 pregledan je prije polijetanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, ističe se u saopćenju.

Fena

Komentari

Komentara