Podrška BOSS -a radnicima koji plate primaju iz budžeta

Spread the love
Menprom

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović daje punu podršku opravdanim zahtjevima predstavnika sindikata u Tuzlanskom kantonu koji su oštro reagovali u povodu najave smanjenja plata. Nedopustivo je da se zbog nesposobnost izabranih zvaničnika da omoguće bar minimalne uslove za funkcionisanje Kantona – dovode u stanje socijalne potrebe radnici koji plate primaju iz budžeta.

Reha Centar

Najava smanjenja plata bi u velikoj mjeri otežala uslove života pa i sam rad prosvjetnih radnika, policije, zdravstva, odnosno svih ostalih radnika koji podliježu budžetskom finansiranju. Niko od građana se ne smije stavljati u status talaca političkih odluka novoizabranih zvaničnika, te je neophodno da se odmah pristupi okončanju imenovanja zakonodavne i izvršne vlasti u TK.

Hitna reakcija je neophodna ne samo zbog teške ekonomske krize i brojnih problema koji zahtijevaju hitno rješavanje, nego i zbog činjenice da je već došlo do probijanja zakonskih rokova formiranja institucija vlasti, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

11.12.2014.                                                                                  Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara