Podjela školskog pribora u Udruženju “Zemlja djece”

Spread the love
Rental Travel

Već devetu godinu za redom Udruženje “Zemlja djece u BiH” će uz podršku donatora  obradovati  školarce pred početak školske godine.

Reha Centar

U okviru projektnih aktivnosti „Ujedinjeni u borbi protiv modernog ropstva djece“ podržanih od strane USAID-a, obezbjeđeno je 46 paketa školskog pribora za djecu koja su u riziku od ekonomske eksploatacije i trgovine ljudima, dok je uz podršku njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ GmBh u okviru projekta „Socijalna uključenost – pravo a ne privilegija“ osigurano 32 paketa za socijalno ugrožene korisnike u Tuzli i 50 učenika iz romskog naselja Kiseljak.

Zahvaljujući ostvarenom partnerstvu sa Udruženjem „Crveno-bijela-crvena radost“ u narednim danima 134 učenika iz kolektivnih izbjegličkih naselja Mihatovići i Špionica bit će takođe obradovani sa ovom donacijom.

Školski pribor će dobiti ukupno 262 djece, uključujući i 20 prvačića.

Komleti sadrže školski pribor prilagođen uzrastu pojedinog djeteta, a to su: pernica, sveske, olovke, flomasteri, geometrijski pribor, zadaćnice, pribor za slikanje i ostalo, a za prvačiće su obezbijeđene i školske torbe.

Podjela za korisnike Dnevnog centra u Tuzli je planirana u srijedu, 31.08.2016.godine, u prostorijama TTC “Telex”, sa početkom u 11 sati.

Ova aktivnost predstavlja i doprinos našeg Udruženja u implementaciji mjera iz Revidiranog akcionog plana BiH o obrazovnim potrebama Roma a koje se odnose na stvaranje minimalnih uslova za uključivanje i održivost romske djece u obrazovnom procesu.

SVAKOM  DJETETU JE POTREBNO MALO POMOĆI, MALO NADE

I NEKO KO VJERUJE U NJEGA.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: socradnik.telex@gmail.com , te putem poziva na telefone: 035/257-390 i 035/257-389.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara