Podjela školskog pribora, najava aktivnosti „Vjetar u leđa!“

Rental Travel

Udruženje ˝Zemlja djece u BiH˝ će, u partnerstvu s Udruženjem “Crveno-bijela-crvena radost” dati “vjetar u leđa” našim malim školarcima kako bi im dali dodatni motiv za dobar start u novoj 2015/2016 školskoj godini. Naime, u petak 28.8.2015.godine, biti će organizovana podjela školskog pribora za djecu koja su u stanju socijalne potrebe, a svakodnevni su polaznici aktivnosti organizovanih u “Dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djecu u riziku” i TTC “Telex”, te će školski pribor biti podijeljen i korisnicima iz naših ciljnih naselja kao što su Kiseljak i Svatovac.

Reha Centar

Ovo je osma godina za redom kako Udruženje uspijeva obezbijediti novčana sredstva za kupovinu školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih kategorija. Školski pribor će dobiti ukupno 170, uključujući i 41 prvačića.

Uvažavajući činjenicu da se veliki broj roditelja susreće sa problemima oko nabavke udžbenika i potrebnog materijala za nastavu, uložen je maksimalan napor kako bismo pribor obezbijedili prije samog početka nove školske godine.

Paketi sadrže osnovne stvari koje svako dijete treba imati tokom svog školovanja, a to su: sveske, olovke, pernice, geometrijski pribor, zadaćnice, blokovi i pribor za slikanje i ostalo, a za prvačiće su obezbijeđene i školske torbe. Svi smo nekada bili školarci i znamo koliko su značajni prvi dani nastave u školama.

Podjela će biti upriličena u petak, 28.08.2015. godine, u periodu od 10:00h do 12:00 sati u prostorijama TTC “Telex” u Tuzli.

Iskreno se nadamo da ćete ovu vijest objaviti putem Vašeg medija, ali i da ćete nas počastiti prisustvom i propratiti ovaj događaj, kako bismo poslali poruku o važnosti obrazovanja kao karti za izlaz iz siromaštva. 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: coordinator.telex@gmail.com, te putem poziva na telefone: 035/257-390 i 035/257-389

Melisa Grebović

Koordinatorica centra

Udruženje „Zemlja djece“ Tuzla

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara