Podijeljeni ramazanski paketi postačima u Tuzli

Menprom

Aktivisti organizacije 3 E iz Tuzle danas (4. 7. 2015. godine) podijelili su 80 paketa sa osnovnim prehrambenim namirnicama postačima u rubnim naseljima Grada Tuzle.

Reha Centar

Pakete su postačima uručili Hazim Karić i Nazim Ibrahimović.

Pakete prehrambenih artikala obezbijedila je Svjetska asocijacija muslimanske omladine – Nedwe – Wamy – Regionalni ured u BiH. Ova nevladina organizacija od 2006. godine  implementira projekat obezbjeđenja sredstava za nabavku i podjelu paketa prehrambenih proizvoda socijalno ugroženom stanovništvu u našoj zemlji u blagoslovljenom mjesecu Ramazanu. Cilj podjele ovih paketa je da budu pri ruci porodicama u kojima se posti prilikom pripremanja iftara i sehura.Do sada je u ove namjene prikupljeno i podijeljeno osnovnih životnih namirnica u vrijednosti većoj od 350.000 eura.

 U.G. ‘’ DRUŠTVO ZA EDUKACIJU, EKOLOGIJU I EKONOMIJU – 3E ‘’ TUZLA

Osnovna aktivnost ove Asocijacije je edukativni i obrazovni rad sa muslimanskom omladinom. U tu svrhu svake godine realiziraju projekat dodjele stipendija studentima na dodiplomskom i postdipomskom studiju te organiziraju edukativno-obrazovne sadržaje u vidu seminara, predavanja i regionalnih omladinskih druženja. U cilju uspješnijeg djelovanja na ovom planu u okrilju Nedwe je 2007. godine osnovan Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU)  koji je do sada realizirao više od 300 stručnih seminara diljem BiH.

DSC_0050 (1) DSC_0043

Organizaciji 3 E iz Tuzle ove godine je dodijeljeno 100 ramazanskih poklon paketa kojima su obradovani postači u Tuzli i Kalesiji.

Svjetska asocijacija muslimanske omladine – Nedwe – Wamy – Regionalni ured u BiH, ove godine će  podijeliti na prostoru čitave BiH preko 3 000 ramazanskih poklon paketa postačima.

Dana, 4. 7 2014. godine

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: