Počinje primarna selekcija otpada u dijelu MZ Solana

Spread the love
Rental Travel

Grad Tuzla i JKP Komunalac uvode primarnu selekciju otpada za individualne stambene objekte u dijelu naselja Solana. Distribuciju kanti žute i maslinaste boje vrši JKP Komunalac. Primarna selekcija kreće odmah a otpad se odvaja na ambalažni i miješani.

Reha Centar

U kante žute boje građani će odlagati ambalažni otpad tj papir, karton, papirnu ambalažu, sve vrste plastičnih boca, aluminijske limenke, konzerve, ambalažu deterdženata, omekšivača i šampona, tetrapak i slično.

Preporučuje se da građani zaprljanu ambalažu prije odlaganja isperu i saviju kako bi ona zauzela što manje prostora u kanti. Sav ostali miješani otpad odlaže se u kante maslinaste boje. Pošto su kante napravljene od tvrde plastike i nisu otporne na vatru, mole se građani da, u kante maslinaste boje koje su namijenjene za miješani optad, ne odlažu pepeo jer postoji opasnost od zapaljenja.

Ambalažni otpad će se odvoziti dva puta mjesečno, a miješani prema ustaljenom planu. Cilj Grada Tuzla i JKP Komunalac je da uvedu primarnu selekciju otpada u cijelom gradu.

Grad Tuzla i JKP Komunalac

aktuelno.ba

Komentari

Komentara