Počeo VII međunarodni turnir „Rukomet na zrnu soli“ Tuzla

Spread the love
Menprom

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić prisustvovao je današnjem otvaranju VII međunarodnog turnira u rukometu za veteranke i veterane „Rukomet na zrnu soli“ Tuzla 2024. Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo podržali su ovu sportsku manifestaciju koja je okupila više od 200 takmičara sa prostora Balkana.

Reha Centar

Poželjevši dobrodošlicu gostima u ime Vlade TK i resornog ministarstva, ministar Gazdić je naglasio da je riječ o turniru sa učesnicima iz 25 klubova sa područja Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

SLIKA 1

„Bitno je istaći da će takmičari koji dolaze van granica BiH zaista ugodno iskoristiti vrijeme i uživati u svim ljepotama koje nudi grad Tuzla i Tuzlanski kanton. Vlada TK, kao i Skupština, naravno podržavaju ovu manifestaciju tako da je pred nama jedan uzbudljiv vikend. Iskoristio bih priliku da pozovem stanovništvo grada Tuzle da prisustvuju takmičenjima i zahvalio organizatorima Udruženju veterana Rukometnog kluba Sloboda na organizaciji ovakvog fantastičnog turnira“, kazao je u uvodnom pozdravu ministar Gazdić.

IMG 8170

Turnir će se održavati od 21. do 23. juna 2024. godine u SKPC „Mejdan“.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara