Počeo kardiološki simpozij čiji je Vlada TK pokrovitelj

Menprom

Otvarajući Drugi bosanskohercegovački interventni kardiološki simpozijum – BICS ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Bahrudin Hadžiefendić uz želju za uspješan i produktivan rad, dobre diskusije i zaključke, poželio je dobrodošlicu učesnicima naučnog skupa istaknuvši da je Tuzlanski kantona bastion kardiohirurgije i interventne kardiologije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu. Vlada Tuzlanskog kantona inače je pokrovitelj ove manifestacije koja se danas i sutra održava u Tuzli.

Reha Centar

Simpozij je okupio interventne kardiologe iz Bosne i Hercegovine i inozemstva koji će predstaviti najnovija dostignuća iz oblasti interventne kardiologije. Jedna od tema skupa je i takozvana SFL – Stent For Life inicijativa Evropskog udruženja kardiologa, čiji je Bosna i Hercegovina punopravni član od septembra 2012. godine.

Cilj je, prije svega, poboljašanje tretmana pacijenata s akutnim infarktom miokarda u BiH, što znači omogućavanje što bržeg transporta pacijenata do najbližeg interventnog kardiološkog centra, te efikasan tretman kojim se smanjuje stopa smrtnosti od te bolesti.

Organizator dvodnevnog simpozija je Radna grupa za interventnu kardiologiju Udruženja kardiologa Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Radnom grupom za elektrofiziologiju.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara