Počeo 22. Memorijalni turnir”Samir Ikinić”u Gornjoj Tuzli (FOTO)

Spread the love
Menprom

Proteklog vikenda počeo je 22. po redu Memorijalni turnir u malom nogometu u znak sjećanja na istaknutog borca Armije R BiH i fudbalera FK Mladost Samira Ikinića, koji je dao svoj život za slobodu Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

Na turniru sa dugom tradicijom, koji se održava evo već pune 22 godine učestvije 10 ekipa iz svih dijelova Tuzle, razvrstanih u dvije grupe a igra se u prvoj fazi po bod sistemu, a nakon toga kup sistem odnosno na ispadanje.

„Ovo je turnir sa bogatom tradicijom koji se počeo igrati još od 1995 godine. Njegovo održavanje više nije upitno jer evo već petu godinu za redom  imamo plaćene sve troškove od strane Mensura Alića, direktora i vlasnika Menproma  koji nam je rekao da će se ovaj turnir igrati sve dok je on živ i da će svake godine obezbijediti sredstva za njegovo održavanje“, istakao je za naš portal otac poginulog borca Armije BiH Samira Ikinića Hazim Ikinić.

Svakako, najzanimljiviji dio ovog turnira počinje od petka kada se igra po kup sistemu i kada ostanu one najbolje ekipe. Prošlogodišnji branilac naslova je ekipa TOM CAT Tuzla, a po svemu što se moglo vidjeti u ova dva takmičarska dana, kandidata za titulu ima mnogo.

Generalni pokrovitelj turnira i ove godine je Mensur Alić

Nemamo namjeru baciti sjenu na ovaj izuzetno kvalitetan turnir, ali porazno je da Gornja Tuzla sa blizu 5 000 stanovnika nema poligon ni ove godine koji je osvjetljen reflektorima, pa se tako utakmice igraju u inprovizovanoj atmosferi sa rasvjetom koja ne priliči jednom ovakvom mjestu sa bogatom sportskom i fudbalskom tradicijom.

A obećavalo se da će se to riješiti, doduše uvijek nekako pred izbore i to bi bilo to.

R.T.

GALERIJA SLIKA

 

Komentari

Komentara