Počeo 20. ciklus edukacije kandidata za sticanje zvanja Certificirani računovođa na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli

Spread the love
Menprom

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli je otvorila svoja vrata i prije početka akademske godine, a razlog je početak edukacije za sticanje zvanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji u BiH za sticanje zvanja Certificirani računovođa.

Reha Centar

Pored Tuzle ova edukacija će se provesti u Sarajevu koja počinje 11.09.2016. godine (nedjelja) i u Bihaću čiji početak je planiran 17.09.2016. godine (subota).

finra

Cilj ovih edukacija je pripremiti kandidate za uspješno polaganje ispita, te ih osposobiti za obavljanje finansijsko-računovodstveni i menadžerskih poslova.

Ova 20. generacija ima privilegiju da bude prva koja će se educirati u moderno opemljenim učionicama i na savremenoj IT opremi koju posjeduje Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli.

Certifikat računovođe je postao standard za sve one koji su u biznisu, a posebno za one koji se bave finansijsko-računovodstvenim i menadžerskim poslom i nosi višestruke koristi:

  1. Konkurentniji ste na tržištu rada ( prema zvaničnim podacima na biroima rada nema osoba koji imaju certifikat Certificiranog računovođe).
  2. Bolji i plaćeniji poslovi.
  3. Mogućnost otvaranja vlastiith računovodstvenih servisa.

Na pres konferenciji upriličenoj ovim povodom, a imajući u vidu veliko interesovanje za upis u prvu godinu studija redovnih i vanrednih studenata na Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, novinare je zanimalo po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi upisa na FINra.

Na ovo pitanje odgovorio je direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli gospodin doc.dr. Ismet Kalić koji je istakao „U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenu u regionu. Naime Ekonomski fakulteti i ostale škole iz oblasti ekonomije nemaju zastupljenu praktičnu komponentu i uglavnom dominira teorija. Studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo će biti osposobljeni za vođenje poslovnih knjiga i izradu finansijskih izvještaja, izradu poreznih prijava, te će steći i druga praktična znanja i vještine za obavljanje finansijsko-računovodstvenih poslova.

Naši studenti će steći certifikat računovođe po završetku fakulteta bez dodatnog polaganja ispita.

Našim studentima ćemo obezbijediti stipendije, praksu tokom studiranja i posao kod poznatog poslodavca po završetku studija. Za one koji imaju poduzetničkog afiniteta pomoći ćemo da otvore svoje računovodstvene servise.

Ističem to da će osnivač ove visokoškolske ustanove Finconsult davati podršku našim studentima kroz  omogućavanje prisustva na seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje će naši studenti zajedno sa računovođama i revizorima pratiti stručne teme i biti u toku sa svim dešavanjima i pratiti poslovnu problematiku finansijsko-računovodstvene profesije.

FINconsult će omogućiti pristup e-izdanjima međunarodno indeksiranog časopisa Poslovni konsultant u kojima se objavavljuju naučni i stručni radovi iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, poreza, međunarodnih standarda“.

Velikointeresovanje za upis na Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, kako redovnih tako i vanrednih studenata iniciralno je pitanje do kada traje upis i kada počinje nastava.

2

„U toku su prijave kako za redovno tako i za vanredne studente. Za sada nam prednjače vanredni studenti za koje smo pripremili nastavan plan i raspored časova održavanja nastave vanradnog vremena i u danima vikenda, što je svakako posebna pogodnost za one koji su uposleni, a koji imaju želju unaprijediti svoja znanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji i steći akademsku diplomu.

Prijave će se primati do 30.09.2016. godine, a upis na licencirani studijski program Finansije i računovodstvo će trajati od 20.09.-30.09.2016. godine.

S obzirom na brojna pitanja oko prelaska sa drugih fakulteta na Visoku školu za finasije i računovodstvo Finra u Tuzli naša ustanova je obezbijedila prelazak sa drugih fakulteta.

Početak nastave je planiran za 10. oktobar kada će naša ustanova upriličiti i svečanost tim povodom.

Dodatne pogodnosti koje FINra nudi svojim potencijalnim studentima je i plaćanje školarine koja na godišnjem nivou iznosi 2.500 KM u 10 rata.

Više informacija u vezi studiranja na Visoko školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli i prijave za upis možete pogleati na našoj web stranici www.finra.ba“.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: