Počele pripreme proslave i dočeka Nove godine na Trgu slobode u Tuzli

Menprom

Nadležne resore službe i javna preduzeća Grada Tuzla pristupili su realizaciji odluke Gradskog vijeća o organizaciji javne proslave i dočeka Nove godine na Trgu slobode, a na osnovu inicijative predlagača Mirnesa Ajanovića, predsjednika Kluba BOSS-a.

Reha Centar

Shodno obrazloženju predlagača Mirnesa Ajanovića na sjednici Gradskog vijeća, Grad Tuzla će na jedinstven način obilježiti proslavu i doček Nove godine, bez izdvajanja budžetskih sredstava i troškova, jer će se koristiti resursi i oprema javnih preduzeća.

Na Trgu slobode već je instaliran reprezentativan objekat klizališta u vlasništvu JKP “Pannonica”, gdje će biti postavljena i velika jelka, a adekvatnim ukrasima će se osvijetliti i kompletno šetalište Korzo, kako bi se što veći broj građana mogao uz prigodnu muziku družiti u novogodišnjoj noći.

Predviđeni su za građane i besplatni topli napici i hrana, a upućen je poziv svim privrednim društvima da se pridruže javnom dočeku Nove godine i da građanima obezbijede besplatno svoje prehrambene proizvode, kako bi se i na taj način svojim konzumentima zahvalili na vjernosti.

Zatraženo je angažovanje i Policijske uprave Tuzla, da bi se spriječilo nedozvoljeno korištenje petardi i drugih pirotehničkih sredstava, te obezbijedila adekvatna sigurnost građana. Gradsko vijeće Tuzla je obavezalo nadležne službe i javna preduzeća da 23. decembra na sjednici Vijeća prezentiraju informaciju o kompletnoj organizaciji javnog dočeka Nove godine, koji treba postati tradicija u cilju omogućavanja građanima bar dijela novogodišnje atmosfere gradova Evropske unije, i kako bi se građani mogli odrediti o načinu provođenja novogodišnje noći, istakao je na press konferenciji predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara