Počela sjednica Doma naroda PSBiH, delegati razmatraju privremeno ukidanje akciza na gorivo

Spread the love
Menprom

U Sarajevu je u toku sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, 25. u aktuelnom mandatu, na čijem dnevnom redu su izmjene Zakona o akcizama u drugom čitanju.

Reha Centar

U pitanju je zakonsko rješenje koje predviđa privremeno ukidanje akciza na gorivo što bi ujedno značilo i smanjenje cijene goriva za građane. Zakon je prethodno usvojen u Predstavničkom domu PSBiH.

Također, u najavljenom dnevnom redu su prijedlozi za izmjene zakonodavstva o radu u institucijama BiH, platama i naknadama.

Među brojnim predloženim tačkama dnevnog reda su revizorski izvještaji, odnosno nalazi i preporuke Ureda za reviziju, bilo da se odnose na finansijsko poslovanje institucija BiH u pretprošloj ili aktivnostima Ureda u 2021. godini, bilo na probleme i nedostatke u sistemu javnih nabavki te na osnovne pretpostavke za inspekcijski nadzor u institucijama BiH.

U predloženom dnevnom redu su također izvještaj o prošlogodišnjem radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa te izvještaj o primjeni zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, kao i informacije o prošlogodišnjem radu državnog tužilaštva i o javnoj zaduženosti Bosne i Hercegovine.

Fena

Komentari

Komentara