Počela proizvodnja praškastih deterdženata u Diti

Menprom

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović posjetio je danas pogon tuzlanske fabrike Dita, gdje je sanacijom parovoda započela proizvodnja praškastih deterdženata.

Reha Centar

„Mi smo stali uz radnike Dite još prije dvije godine kroz programe socijalne pomoći, i bit ćemo tu u granicama našim zakonskih moućnosti. Tu smo bili i kada je počela sanacija parovoda, jer smo putem resornih službi i JKP Centralno grijanje uradili sve ono što je bilo potrebno, a zahvaljujemo se JP Elektroprivreda BiH i drugim domaćim kompanijama, npr. Bingo i ostalima, koje su pružile ruku prilikom proizvodnje i plasmana Ditinih proizvoda. Ovo je odličan primjer prakse, da jake kompanije pruže ruku slabijim, u interesu svih nas.

DSCN1527

Posebno treba zahvaliti radnicima, koji su sačuvali imovinu, jer da nije bilo njih, danas ne bi bilo niti fabrike. Trebamo slijediti primjer drugih i kupovati domaće proizvode, razvijati ekonomski patriotizam, kako bi dostigli viši nivo poštovanja i povjerenja u domaću proizvodnju. Od danas će se u trgovinama pojaviti “Arix Tenzo” po kojem je ova fabrika nekada bila prepoznatljiva u regiji.“ – izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Fabriku deterdženata Dita, danas je posjetio i Šef Misije OSCE-a Ambasador Jonathan Moore, te Premijer TK Bego Gutić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara