Pjanić u kokurenciji za najboljeg veznjaka svijeta

Menprom

Izjava veznog nogometaša Juventusa Artura Vidala da je najbolji centralni vezni igrač na svijetu podigla je veliku prašinu, zbog čega je portal “Goal” odlučio da pokrene anketu za izbor najboljeg veznog igrača.

Reha Centar

Novinari ovog portala izabrali su pet igrača za koje čitaoci mogu glasati, a među njima je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Veznjak Rome našao se u društvu Andresa Inieste, Yaya Tourea, Bastiana Schweinsteigera i Vidala.

Pet izvještača iznijeli su i argumente zbog čega nominiraju svakoga od nogometaša.

Robin Bairner navodi da Pjanić možda ne igra u najboljoj ekipi u Evropi, ali se etablirao u jednog od najboljih veznjaka na svijetu.

Bosanskohercegovački reprezentativac oslonac je ekipe Rudija Garcije i uz Kevina Strootmana i Daniela De Rossija, prva je veza između veznog reda i napada.

– To je uloga koju on odlično obavlja, stvarajući brojne šanse na svakoj utakmici – navodi Bairner.

Dodaje da je Roma dominirala u svim utakmicama u kojima je on igrao, a jak vezni red rimskog kluba spriječio je kontranapade snažnog Juventusa, koji je zbog toga morao mijenjati način igre.

Također je istaknuta i velika Pjanićeva uloga u prvom plasmanu BiH na svjetsko prvenstvo. Za Miralema Pjanića možete glasati OVDJE. (scsport.ba)

Komentari

Komentara