Pivara Tuzla u proces proizvodnje investirala novih 5 miliona KM

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, današnjim presjecanjem vrpce, pustili su u upotrebu objekat visokosofisticiranog skladišnog prostora za potrebe pivare, izgrađen u Gornjoj Tuzli.

Reha Centar

„Ljetos započeti radovi i investicija od 3.5 miliona KM, ovdje na ovom mjestu u Gornjoj Tuzli i u tuzlanskoj Pivari 1,5 miliona KM je ukupno 5 miliona konvertibilnih maraka investicija u proizvodnju. To je ono što je ovom gradu najpotrebnije, investiranje u proizvodnju i zapošljavanje. Ja čestitam osnivaču i vlasniku Pivare Tuzla, čestitam direktoru, ovo je lijepa vijest, 5 miliona konvertibilnih maraka investicija u razvoj BiH.

PIVARA TUZLA

Kad se pojavi investitor, mi sve radimo što je zakonom dopušteno, da stignemo investitora sa njegovom firmom, u pogledu dozvola i svega. Sada se kao usko grlo pojavljuje zemljište. Pravimo evidenciju zemljišta, onih koje bi vlasnik htio prodati, kako bismo pomogli investitoru kada traži zemlju koja je u susjedstvu njegovog objekta“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

PIVARA TUZLA

Novih 2.500 kvadratnih metara skladišta će uveliko olakšati dalje uspješno poslovanje kao i obavljanje pratećih funkcija u procesu proizvodnje.

Press Grada Tuzla

Komentari

Komentara