Penzionerski protesti zakazani za 24. septembar moraju imati adekvatnu podršku

Menprom

Penzionerski protesti zakazani za 24. septembar pred zgradom Vlade Federacije BiH i drugim gradovima moraju imati adekvatnu podršku svih građana, a posebno mladih i radnika, uključujući i nevladine organizacije, jer niko nema pravo okretati glavu u stranu nad ugrožavanjem egzistencije penzionera, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Reha Centar

Višednevno čekanje penzionera pred bankama i neizvjesnost termina isplate penzija mora prestati – i Vladi Federacije BiH i zvaničnicima na svim nivoima vlasti treba jasno staviti do znanja da ne mogu stečeno pravo na isplatu penzija smatrati nekakvom sadakom.

Penzioneri su čestito zaradili svoje penzije tokom rada, kada im se od svake plate odbijao značajan procenat za penzioni fond, te su vladajuće strukture dužne penzionerima redovno, bez sramnog kašnjenja penzija – vraćati novac koji im je uzet od plata.

Odnos nemoralnih vladajućih političara prema građanima već je prešao sve demokratske i razumne okvire,i može se definisati samo kao državni i politički terorizam, jer su građani taoci nemoralnih političara koji brutalno demonstriraju moć pod okriljem državnog sistema, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

12.8.2015.                                                                                       Muamer Dedić, Press BOSS-a

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara