Pamela Anderson i David Beckham boluju od neizlječivih bolesti

Menprom

Uspješni su, bogati i slavni, no bore se s neizlječivim bolestima. Unatoč svemu pokušavaju sve to sakriti u javnosti i u privatnosti se nositi s time.

Reha Centar

Među njima je i David Beckham koji pati od dva poremećaja: opsesivno-kompulzivnog poremećaja i Touretteovog sindroma. To je i sam priznao, kada je rekao da mu sve stvari moraju biti posložene i u paru. I kada odsjeda u hotelu, ne može biti na miru dok god ne spremi sve letke i knjige u ladicu.

Jack Osbourne Tri sedmice nakon što je postao tata i u 26 godini, dijagnosticirana mu je multipla skleroza. Autoimuna bolest koja napada imunološki sistem, mozak i leđnu moždinu. To dovodi do gubitka kontrole mišića, vida, ravnoteže i osjećaja.

Missy Elliot Jedno vrijeme je izbjegavala reflektore zbog Gravesove bolesti. Teška autoimuna bolest koja utječe na štitnjaču, izaziva umor, gušavost i probleme s vidom. Jedno vrijeme joj je toliko bilo loše da nije mogla čak niti pisati, ali niti voziti. Najgore je to da lijek za ovu bolest ne postoji, ali raznim tretmanima može se olakšati život oboljeloj osobi.

Michael J. Fox U dobi od samo 30 godina dijagnosticirana mu je Parkinsonova bolest. Tu je vijest uspješno skrivao punih osam godina, no priča je još tragičnija zato jer ljudi najčešće u dobi od 50 godina pa nadalje oboljevaju od te bolesti. To je poremećaj koji se progresivno pogoršava i uzrokuje karakteristične tremore, poteškoće s hodanjem i utječe općenito na kretanje i samu koordinaciju.

Pamela Anderson 2002. godine je saznala da boluje od hepatitisa C. Dobila ga je od bivšeg supruga Tommyja Leeja s kojim je jednom dijelila iglu za tetoviranje. Hepatitis C virusna je infekcija koja nema posebno izražene simptome, no sustavno uništava jetru i dovodi do ciroze. Ne može se izliječiti, no promijenom životnih navika mogu se suzbiti simptomi.

Magic Johnson Čak 22 godine su prošle otkako je Magic šokirao svijet priznanjem da boluje od AIDS-a. Srećom još uvijek se uspješno bori protiv ovog zločudnog virusa uz svakodnevnu pomoć koktela lijekova, te ujedno svim HIV pozitivnim osobama daje nadu u život i ozdravljenje.

Nick Jonas Ovaj član popularnih Jonas Brothersa u dobi od 13 godina saznao je da boluje od dijabetesa. Nikamo ne ide bez inzulinske injekcije. Dijabetes se razvija zbog autoimunog poremećaja koji uništava stanice koje proizvode inzulin u gušterači. Tada tijelo ne može proizvesti dovoljno inzulina za obradu šećera koji unosimo u tijelo.

Komentari

Komentara