Padavine i u narednim danima

Menprom

U  Bosni i Hercegovini u petak će  biti oblačno vrijeme s kišom. Obilne padavine se očekuju u Hercegovini.  Očekuje se između 50 i 80 litara po metru kvadratnom, lokalno i do 100 litara. U zapadnim područjima Bosne očekuje se između 40 i 70 litara po metru kvadratnom.

Reha Centar

Vjetar će biti jak s olujnim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će biti postepeno u slabljenju.

Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 0 i 5 stepeni, a na jugu Hercegovine od 5 do 9. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 6 i 11 stepeni.

U subotu, 31. januara, prijepodne se očekuje djelomično vedro vrijeme u Bosni i Hercegovini. Novo naoblačenje s juga se očekuje u drugoj polovini dana, koje će uvjetovati padavine poslijepodne i u noći na nedjelju. U Hercegovini se očekuje kiša. U Bosni u nizinama će biti većinom kiša, s tim što je u Krajini i centralnim područjima moguć i snijeg. Na planinama će padati snijeg. Vjetar će biti umjerene jačine, južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između -3 i 1, na jugu Hercegovine od -1 do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni.

U nedjelju, 1. februara, u Bosni i Hercegovini bit će oblačno i nestabilno vrijeme. U Hercegovini će biti više padavina. Očekuje se kiša, na planinama i snijeg. U Bosni na planinama će padati slab snijeg, u nizinama slaba kiša, s tim što u ranim jutarnjim satima i u noći na ponedjeljak padat će slab snijeg i u nizinama. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -2 i 2, a na jugu Hercegovine od 3 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U ponedjeljak, 2. februara, u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme. U nizinama će biti slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -3 i 1, a na jugu Hercegovine od 2 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 0 i 5, a na jugu Hercegovine od 5 do 9 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara