Ovo je udarac borcima BiH!

Spread the love
Menprom

Komentirajući odluku Ustavnog suda Federacije BiH da pripadnici tzv. Autonomne pokrajine Zapadna Bosna trebaju ostvarivati pogodnosti Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, federalni ministar za pitanja boraca i invalida Zukan Helez je kazao da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir ovom apelacijom i presudom Ustavnog suda Federacije “skinuo masku i pokazao svoje pravo lice – on i njegovi nalogodavci koji ga drže na poziciji predsjednika Federacije i štite”, prenosi Radio BiH.

Reha Centar

– Time je Budimir zadao udarac borcima Bosne i Hercegovine jer nećete naći ni jednog pripadnika Armije BiH, pogotovo iz Krajine, da je za to da se u zakon uvedu oni koji su pomagali agresoru i koji su izvršili agresiju na jedan dio BiH – kazao je Helez u intervjuu za Radio BiH.

Dodao je da provedba odluke neće ići bez reakcija udruženja proistaklih iz Armije BiH s tog područja što je za Heleza prevashodno političko pitanje.

– Pravno, to je jasno: svi imaju pravo od HOS-a, Vojske Republike Srpske, HVO-a, MUP-a, Armije. Evo, sada su i oni došli na red – ističe Helez.

Napominje da je red poteza bio da se napravi političko pomirenje između ljudi u Krajini prije nego što se da uputa, odnosno apelacija Ustavnom sudu, i prije nego što je sud presudio ovako kako jeste. (FENA/av)

Komentari

Komentara