Ove sedmice u TK dolazi 13.000 vakcina

Rental Travel

U proteklih sedam dana nije bilo smrtnih ishoda od posljedica COVID-19 a registrovano je ukupno sedam novooboljelih od 1110 testiranih na podru─Źju Tuzlanskog kantona, rezimirano je na dana┼ínjem sastanku┬á Koordinacionog tijela Vlade TK za pra─çenje stanja pandemije COVID-19.

Reha Centar

Iako je povoljna epidemiolo┼íka situacija inicirala zatvaranje respiratornog centra u Univerzitetsko klini─Źkom centru Tuzla, na dana┼ínjem sastanku je nagla┼íeno da ─çe ova zdravstvena ustanova biti spremna za mogu─çi novi val COVID-19. Do sada su, prema rije─Źima v.d. direktora UKC-a Tuzla doc. dr. Alena Kameri─ça, na podru─Źju TK izolovana 4 pacijenta sa delta sojem i rije─Ź je o porodi─Źnom klasteru u kojem niko nema te┼żu klini─Źku sliku.

U Zavod za javno zdravstvo TK ove ─çe sedmice sti─çi jo┼í 13.000 vakcina a do sada je 60.390 vakcina upu─çeno ka 13 domova zdravlja. Sve vakcine koriste se i za vakcinaciju i revakcinaciju ciljnih skupina i u skladu sa mogu─çnostima tzv. hladnih lanaca domova zdravlja distribuiraju u domove zdravlja na podru─Źju TK, re─Źeno je ovom prilikom. Tako─Ĺer je nagla┼íeno da ─çe vakcinacija biti nastavljena i tokom predstoje─çeg praznika.

Odziv prosvjetnih radnika na vakcinaciju u me─Ĺuvremenu je znatno pobolj┼ían, re─Źeno je na dana┼ínjem sastanku, a prioritetnim grupama u narednim danima bit ─çe pridru┼żeni i prijevoznici koji saobra─çaju na me─Ĺunarodnim linijama.┬á

aktuelno.ba

Komentari

Komentara