Ovaj tip prijatelja ne treba da zauzima mjesto u vašem životu!

Rental Travel

Dođete u tu neku fazu kada se zapitate zašto se uopšte družite sa nekom osobom? Za vrijeme srednje škole, pa čak i fakulteta neke stvari vam jednostavno ne predstavljaju problem, međutim kada dođete u srednje dvadesete mnogo toga vam postaje jasnije, ali i dalje postoji ona neodlučnost koja ne nestaje preko noći.

Reha Centar

Baš to je razlog zašto smo za vas napravili spisak drugova i drugarica koje momentalno treba da izbrišete iz života… Ipak negdje treba početi, a bez njih je mnogo lakše!

Prijatelj koji se javlja samo kada mu treba vaša pomoć
Ako je nešto zbog čega zaista osećate potrebu da se nađete prijatelju u nevolji, ok, učinite. Ali ako vas apsolutno ne dotiče problema tog samoživog bića koje se udostoji da okrene vaš broj tek kada ima neki problem, jednostavno situaciju riješite prostom porukom i objasnite da vas skine sa liste socijalne pomoći.

Prijatelj sa kojim se savršeno kapirate kad ste mrtvi pijani
Što ste stariji alkohol sve manje prija, a tako i treba da bude. Samim tim budite svesni da su vam i trijezni prijatelji potrebniji, nego oni koji će na vratima da vam se pojave sa flašom vodke i ekipom drugova!

Prijatelj koji vas konstantno zove da se vidite ali uvek ispali
Razmislite samo koliko vaše vreme vredi, i uporedite sa brojem minuta koji ste proveli sedeći i čekajući baš tog prijatelja. Da je vreme zaista novac, do sada biste bili prilično bogati. Ali i dalje ono ima neku svoju vrednost koju ste mogli da iskoristite na bezbroj drugih zanimljivih, korisnih ili drugih dosadnih načina. U svakom slučaju bolje od čekanja. Zato sledeći put jednostavno ne pristajte na viđanje.

Prijatelj kritičar
Iz bilo kog razloga on je uvek spreman da kritikuje. Kritikuje kako ste se obukli, šta ste naručili, kakvog dečka imate… A vi i dalje pristajete na viđanje i odobravate njegove kritike. A zašto? Ovakav prijatelj je sasvim sigurno iz nekog razloga ljubomoran na vas. Jednostavno ćete oboje imati mnogo lepši život jedno bez drugog.

Prijatelj koji se konstantno takmiči sa vama
Ko će da obuče kraću haljinu, ko je pre smršao, čiji je frajer bolji i mnogo mnogo drugih situacija. Ta vrsta prijatelja i najsitiniji aspekt života pretvori u Olimpijske igre. Idemo dalje!

Najveći pijanac kog imate među kontaktima
Kome treba neko ko očekuje da će svaki dan u nedelji bez izuzetka da se nađe flaša alkohola na stolu?! I zar vam treba situacija u kojoj ćete nju ili njega da nađete negde ispred kafića kako ne zna gde se nalazi kamoli ključevi od stana ili gdje treba da ide!

Prijatelj koji je apsolutno u stanju da sve vreme ovog sveta koristi na priču o sebi i samo sebi!
Ja sam htela… Mislim ja sam uradila… Da baš tako sam ja… Ja i moj dečko… Ja sam najbolja! Je l da? Ja, da, ja!
Hajde sad još jednom razmislite.

Prijatelj hejter
Da li vam zaista u životu treba neko ko će da mrzi sve, od obične serije na televiziji do onoga šte ste izabrali da obučete za savršen girls night! Nikom ne treba ta količina mržnje, život je lijep!

Ona drugarica (posebno) koja stavlja frajere ispred vas!
Prosto ne. Tačka. Kraj.

Prijatelj koji ne zna da vas podrži i motiviše da izgradite savršen život kakav zaslužujete.
Zar nije upravo to poenta u životu? Okružite se ljudima koji će vam željeti ono što žele i sami sebi. Ne kažu bez razloga i dva dobra prijatelja bolja su od deset loših. Kad znate da ste tu za nekoga i taj neko za vas onda kada je zaista potrebno znate i da imate pravog prijatelja za cijeli život.(zenskikutak.rs)

Komentari

Komentara