Ova mjesta mogla bi biti pod vodom u narednih 48 sati

Spread the love
Rental Travel

Plavni val koji je iz Hrvatske krenuo Savom prema Bosni i Hercegovini, u narednim satima mogao bi potopiti Bosansku Gradišku, Srbac, Bosanski brod…, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Stručnjaci upozoravaju da nije sigurno da se to neće desiti ni bez dodatnih padavina, ali ako tokom nedjelje i ponedjeljak kiša ponovo padne na sjeveru Bosne, ovaj dio zemlje zasigurno će ponovo biti pod vodom.

Reha Centar

Karlovac u Hrvatskoj već je pod vodom, a veliki plivni val danas će pogoditi i Sisak. Mještani, civilna zaštita, vojska i sve ostale raspoložive snage koje je Vlada Hrvatske podigla u odbranu od vodenog vala, već nekoliko dana čine sve kako bi obuzdali stihiju koja će proći kroz najveću riječnu luku u Hrvatskoj, ali niko ne smije garantovati da će odbrana biti uspješna.

Vodeni val za kojeg očekuje da će kroz Sisak proći u nedjelju, samo će nastaviti Savom dalje prema Bosni. A, obzirom da je korito ove rijeke već doseglo svoju kritičnu tačku, stručnjaci već strahuju da bi Bosnu i Hercegovinu ponovo mogla zadesiti katastrofa, kao ona u maju ove godine, piše NAP.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: