Otkriven iznos plaće Cristiana Ronalda

Spread the love
Rental Travel

Dnevnik Gazzetta dello Sport objavio je ovog utorka iznos plaća nogometaša u Italiji, a Cristiano Ronaldo s godišnjim primanjima od 31 miliona eura bolje je plaćen od kompletnih svlačionica čak deset prvoligaša…

Reha Centar

Portugalski 33-godišnji napadač bez sumnje je okrenuo svojim dolaskom Italiju naglavačke, a ostali nogometaši sada mogu samo s nevjericom gledati koliko ga Juventus plaća.

Naime, dnevnik Gazzetta dello Sport ovog utorka objavio je kompletnu listu primanja nogometaša u talijanskoj Seriji A, na kojoj Cristiano Ronaldo čvrsto drži prvo mjesto s 31 milionom eura godišnje plaće.

Na drugom mjestu je Gonzalo Higuain s 9,5 miliona eura, a treći Paulo Dybala koji zarađuje 7 miliona eura godišnje, dok su među 20 najbolje plaćenih igrača i dva Hrvata: Mario Mandžukić i Ivan Perišić koji primaju 4 miliona eura.

Zanimljivo, Ronaldo ne samo što ima tri puta veću plaću od svih ostalih, već čak deset klubova u Seriji A ima manje budžete za isplatu svojih nogometaša od cifre koju Juventus troši samo na svoju najveću zvijezdu. To su Sassuolo, Genoa, Cagliari, Atalanta, Udinese, Parma, Frosignone, Chievo, SPAL te najsiromašniji Empoli koji na svoju svlačionicu ukupno troši tek 16 miliona eura.

Baš zbog ovakvog nesrazmjera Juventus se šeta do naslova prvaka u Italiji već godinama i Uefa će nešto morati učiniti kako bi ograničila budžete najbogatijih klubova, inače će ljubitelji nogometa potpuno izgubiti interes za klupskim nogometom…

tportal.hr

Komentari

Komentara