Osumnjičeni za izborne prevare u Srebrenici pušteni na slobodu

Spread the love
Menprom

Tri osobe koje su jučer uhapšene u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Srebrenice i Tuzle zbog izbornih malverzacija, puštene su jutros na slobodu.

Reha Centar

– Nakon što su prestali razlozi za policijsko zadržavanje, nakon što su osobe kriminalistički obrađene i ispitane u svojstvu osumnjičenog, one su jutros puštene na slobodu iz prostorija SIPA-e – kazao je Feni glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović. 

Prema njegovim riječima, SIPA će u narednom periodu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv osumnjičenih osoba dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima. 

Policijski službenici SIPA-e u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona, na području Srebrenice i Tuzle jučer su lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela i krivičnim djelima falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava. 

Jučer su uhapšeni Bego Bektić, sada već bivši predsjednik organizacije SDP-a Srebrenica, te Enver Hamzić i Muamer Sandžić.

Fena

Komentari

Komentara