OŠ “Solina” u Tuzli pokrenula humanitarnu akciju za pomoć Sabrini, pomozite i VI !

Spread the love
Rental Travel

Zahvaljujući Almiru Čehajiću Batku i “Otvorenoj mreži” već je obezbijeđeno pola novca odnosno 40.000 KM ostatak treba da prikupi Sabrinina majka koja je prvenstveno trebala da bude donor organa za svoju svoju kćerku ali je u međuvrmenu zbog silne brige i stresa obolila od dijabetesa i automatski više ne može biti donor svog bubrega Sabrini.

Reha Centar

OŠ “Solina” u Tuzli pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć Sabrini kako bi se prikupio potrebni novac za transplataciju koja bi bila urađena u Francuskoj.

humanitarna-akcija-za-sabrinuIMG_7129

Prva u nizu aktivnosti bila je prodajna izložba đačkih radova učenika ove škole, sav prikupljen novac odmah je bio uplaćen na račun Sabrine Hajvaz.

Druga aktivnost OŠ “Solina” za pomoć Sabrini bila je školska priredba također humanitarnog karaktera koja je održana danas povodom Dana škole, koja slavi 63. rođendan.

Sabrinine drugarice i drugovi iz školskih klupa uz pomoć svojih učiteljica i nastavnica osmislili su, pripremili i izveli prigodnu školsku priredbu a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun za potrebe liječenja Sabrine Hajvaz.

humanitarna-akcija-za-sabrinuIMG_7148

Pismom namjere brojim privrednim subjektima koji egzistiraju na području TK škola je uspjela prikupiti još oko 5.000 KM.

Ovoj akciji odazvalili su se i bojni sportski kolektivi. FK Sloga Simin Han je sav prihod od ulaznica nakon utakmice sa NK Svatovac oko 520 KM također uplatila na račun Sabine.

Također sutra će pred revanš susret polufinala Kup-a BiH između Slobode i Željezničara u organizaciji UG “Prijatelji FK Sloboda” i FK Sloboda biti organizovana humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Sabrine Hajvaz.

Također u OŠ “Solina” apeluju na sve dobre ljude koji mogu pomoći da se odazovu ovoj akciji.

sabrina-hajvaz

 

Komentari

Komentara