ORVI Grada Tuzla u potpunosti renovirala stan svog saborca Samira Rizvanovića

Spread the love
Menprom

Lijepe i pozitivne priče koje nam često dolaze iz ORVI Grada Tuzla 92-95, htjeli to ili ne, počinju nas navikavati na razmišljanje i pitanje: Kakav je to osjećaj kada pomažete nekome kome treba vaša pomoć?

Reha Centar

A upravo tu pomoć osjetila je porodica ratnog vojnog invalida Samira Rizvanovića nastanjenog u naselju Dragodol u Tuzli, kome su njegovi saborci uz pomoć nekolicine odvažnih zagovornika pomoći čovjeku u nevolji u potpunosti renovirali garsonjeru u kojoj je živio sa suprugom.

„ORVI Grada Tuzla 92-95 zahvaljuje se svim donatorima te gradonačelniku Imamoviću i vijećnicima u Gradskom vijeću koji su svojim glasanjem za izdvajanje sredstava za rad naše organizacije omogućili realizaciju kako ove, tako i svih drugih aktivnosti koje su imale za cilj pomaganje najugroženijim pripadnicima boračke populacije“- kratko je kazao Nermin Marevac, predsjednik ORVI  92-95 Grada Tuzle.

On je još napomenuo da kada se god pokrene neka akcija slična ovoj imaju puno donatora i ljudi koji dođu na lice mjesta i daju svoj doprinos, što ga kako je istakao posebno raduje.

Potpredsjednik organizacije RVI 92-95 Almir Jahić nakon realizacije i ove akcije nije krio svoje zadovoljstvo, te je napomenuo kako je gradnja i sanacija kuća članstvu RVI-a častan i lijep posao jer kako kaže „sreća čovjeka u nesreći je doživljaj koji se ne može ispričati“.

Iz organizacije su još naglasili da su u ovom projektu učešće uzeli i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, Savez RVI TK, firma Izazov iz Kalesije a naša sugrađanka Mirha Smajlović je porodici Samira Rizvanovića donirala kuhinju. Nezaobilazni akteri lijepih priča i ovaj put su bile Organizacija Zlatnih ljiljana i ODB Tuzla.

Stan, odnosno garsonjera površine 19 kvadrata je u potpunosti renovirana i dovedena u stanje uslovnog boravka, urađeno je kompletno kupatilo, zamijenjena stolarija, postavljen novi laminat, obezbijeđen namještaj i nova kuhinja.

Na kraju ove priče možemo samo poželjeti svim akterima ove priče veliko sretno u životu.

Fotografije stana nekada i danas sve govore.

Komentari

Komentara