Oružje, municija i droga pronađeni u više pretresa na području TK-a

Spread the love
Menprom

Službenici Uprave policije MUP-a TK-a su dana 23.11.2017.godine izvršili pretrese na više lokacija na području Tuzlanskog kantona, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti čije je posjedovanje zakonom zabranjeno ili se isti mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela ili prekršaja.

Reha Centar

Naime, prilikom pretresa u Srebreniku pronađeni su sljedeći predmeti: malokalibarska puška, vazdušna puška, automatska puška sa drvenim kundakom, startni pištolj, improvizovana puščana cijev, rashodovana automatska puška, cijevi od automatske puške, obloge od puške, 5 ručnih bombi, 4 tijela od ručne bombe i 3 upaljača od ručne bombe, pištolj, oko 900 kom. municije različitog kalibra, oko 60 kom. lovačke municije, 2 ručna bacača, 8 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “marihuana” i 39 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge “cannabis”,  pvc. drobilica, 7 pvc. vrećica sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dijelovi za pravljenje i punjenje municije, te drugi predmeti.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, protiv lica A.H. će biti podnesen Izvještaj nadležnom Tužilaštvu TK-a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Nedozvoljeno držanje oružja i minskoeksplozivnih sredstava, dok će lice E.H. uz Izvještaj biti predat Tužilaštvu TK-a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa u Tuzli kod lica E.M. pronađeni su TV plazma i veća količina alata koji potiču iz krivičnih djela Teška krađa. Lice E.M. će nakon kriminalističke obrade biti predato Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri KD-a Teška krađa. Kod lica R.M., takođe u Tuzli, pronađen je gasni pištolj za koji isti nije posjedovao odobrenje, te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. U pretresu kod lica B.G. u Tuzli pronađena su 4 manja pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis” i 2 manja pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”.  Protiv B.G. će u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja na opojnu drogu biti podnesen Izvještaj Tužilaštvu TK-a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom pretresa na području općine Gračanica, kod lica J.K. pronađena su 2 kuhinjska noža i kašika sa tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”. Protiv J.K. će u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja na opojnu drogu biti podnesen Izvještaj Tužilaštvu TK-a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

aktuelno.ba / MUP-TK

Komentari

Komentara