Organizacija RVI Grada Tuzle: Paketići za malu raju FOTO

Spread the love
Rental Travel

Uz nesebičnu pomoć Gradske uprave i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, Organizacija ratnih vojnih invalida Tuzle je upriličila tradicionalnu podjelu novogodišnjih paketića za djecu ratnih vojnih invalida starosne dobi do 10 godina, te stariju djecu sa posebnim potrebama.

Reha Centar

Djed mraz je i ovaj put obradovao mališane ali i u svoju torbu stavio pregršt želja koje su mu djeca iskazala.

“Radimo ovo svake godine i želja nam je obradovati djecu naših članova a pomoć u realizaciji ovog događaja svake godine nam stigne od našeg gradonačelnika Jasmina Imamovića koji nam obezbijedi paketiće za djecu.

U kalendaru događaja za svaku godinu imamo nekoliko datuma koje obilježimo i podijelimo sa našim članovima, a ovaj dan druženja sa djecom je svakako za nas emotivan i poseban”- istakao je Nermin Marevac, sekretar ORVI Grada Tuzla.

Podjelu paketiće za djeci svojih članova upriličilo je i Udruženje “Maloljetni boraci Armije R BiH – Grad Tuzla.

“Obradovati dijete je nešto veliko,  posebno kada se radi o djeci čiji su roditelji branili našu zemlju a da pri tome nisu bili ni punoljetni. Mi nememo veliku kasu niti nas bilo ko finansira pa da možemo napraviti nešto bolje od ovoga, ali imamo volju i želju i srce da uradimo nešto lijepo i to činimo. Želim se iskreno zahvaliti gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću koji nam pomaže u ovakvim situacijama kada nam je pomoć potrebna”, kazao  je sekretar Udruženja Kadir Hajdarević.

Za danas je  planirana podjela ukupno 103 paketića a prema onome što smo mogli vidjeti tokom posjete djeca su ta koja i ovaj put imaju svojih pet minuta.

M.T.

Komentari

Komentara