Opsadno stanje u Londonu-i vojska na ulicama

Spread the love
Menprom

Britanske vlasti nastavljaju potragu za osumnjičenima za teroristički  napad na voz u podzemnoj željeznici u Londonu, u kojem je povrijeđeno 29 osoba. Zbog toga je na stotine vojnika raspoređeno širom zemlje.

Reha Centar

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na “kritičan” kasno sinoć, nakon što je bomba djelimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u saobraćaju, što znači da vladine operativne snage vjeruju da bi mogao da uslijedi još jedan napad, navodi danas AP.

Vojnici  su se danas pridružili  policajcima na javnim mjestima kako bi spriječili eventualne napade poslije jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Napad se dogodio jučer ujutro u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”(Green), a policija ga je proglasila terorističkim aktom. Za sada niko nije uhapšen.

Ekstremistička organizacija takozvana Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, prenio je Rojters.

Britanska služba sigurnosti identifikovala je jučer osumnjičenog za umiješanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz (Sky News), citirajući snage sigurnosti.

BHRT

Komentari

Komentara