Općina Tuzla i ove godine stimuliše najbolje

Spread the love
Menprom

Općinski načelnik, Jasmin Imamović, upriličio je danas, 3.7.2014., prijem za učenike i studente koji su ostvarili pravo na nagradu Općine Tuzla za ostvaren nadprosječan uspjeh u prethodnoj godini.

Odlukom o uslovima i postupku za dodjelu nagrada Općine Tuzla za ostvaren nadprosječan uspjeh učenika i studenata na području općine Tuzla, u 2014. godini propisani su uslovi i kriteriji za dodjelu nagrada za ostvarene  nadprosječne rezultate u prethodnoj godini. 

Reha Centar

PRIJEM ZA SPORTISTE
Nagrade se dodjeljuju učenicima i studentima koji su proglašeni učenicima generacije, zatim  studentima čiji je prosjek ocjena najmanje 9,5, kao i učenicima i studentima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima, u oblasti nauke, kulture, umjetnosti i drugim oblastima, te učenicima i studentima koji su Odlukom Sportskog saveza općine Tuzla proglašeni za najuspješnijeg sportistu u svojoj kategoriji. Nagrade u novčanom iznosu, dodjeljuju se učenicima i studentima u deset jednakih mjesečnih rata. 

PRIJEM ZA SPORTISTE

Učenicima, koji su proglašeni učenicima generacije, dodjeljuje se mjesečna nagrada u iznosu od 70,00 KM mjesečno, što iznosi ukupno 700,00 KM po učeniku. Studentima, koji su ostvarili prosjek od najmanje 9,5, kao i učenicima i studentima, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima, dodjeljuje se nagrada u iznosu od 100,00 KM mjesečno, što iznosi 1.000,00 KM po učeniku, odnosno studentu. Učenici i studenti koji su proglašeni za najuspješnijeg sportistu općine Tuzla, imaju pravo na iznos u rasponu od 50,00 do 100,00 KM mjesečno, a visinu nagrade utvrđuje Sportski savez općine Tuzla.  

PRIJEM ZA SPORTISTE

PRIJEM ZA SPORTISTE

PRIJEM ZA SPORTISTE
Nakon što su obrađene prijave na Javni poziv, Općina Tuzla je dodijelila ukupno 56 nagrada za nadprosječan uspjeh, od čega 39 studentima sa ostvarenim najnižim prosjekom ocjena 9,5, zatim 15 učenicima i studentima koji su proglašeni najuspješnijim sportistima godine u svojoj kategoriji, kao i  dvjema učenicama koje su osvojile jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima u oblasti nauke, kulture i drugih društvenih djelatnosti. 

Za dodjelu nagrada u 2014. godini, iz Budžeta Općine Tuzla biće izdvojeno 50.250,00 KM.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara