Online sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Spread the love
Menprom

Online sjednica Gradskog vijeća Tuzla, biti održana putem ZOOM aplikacije dana 29.03.2021. godine ,sa početkom u 10 sati.

Reha Centar

Razlozi održavanje online sjednice su  što je epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona i Grada Tuzle , najgora  od početka epidemije pa sve do danas.  Podaci, koje smo dobili iz HES JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ u Tuzli govore da je za 9 mjeseci 2020. godine u Gradu Tuzla bilo 4.704 pozitivna na COVID 19, a za nepuna prva tri mjeseca ove godine 2.497 (zaključno sa 25.3.). Vlada FBiH je, na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, usvojila Informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 22.3.2021 .godine, te naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, donesene s rokom važenja od 14 dana, računajući od 24.3.2021. godine.

Prema naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, dozvoljeno je okupljanje ne više od 20 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Iz Naredbe o zabrani okupljanja od 11.3.2021. godine, potvrđene od Vlade FBiH 22.3.2021. godine, izuzet je SAMO Parlament Federacije BiH (tačka 11). Napominjemo, da je i Narodno pozorište Tuzla otkazalo predstave, upravo zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije, a sjednica Gradskog vijeća je prvobitno trebala biti održana u Narodnom pozorištu Tuzla.

Na ovakav način, Gradsko vijeće Tuzla će svojim primjerom pokazati odgovornost prema građanima i ukazati na to da se SVI trebamo pridržavati higijensko-epidemiološkim mjera. Ako se mjera moraju pridržavati građani, preduzeća i ustanove, onda se usvojenih higijensko epidemioloških mjera pogotovo moraju pridržavati i sami vijećnici. Rad putem savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, treba biti pravilo ponašanja gdje god je to moguće. Zbog toga, primjedbe nekoliko vijećnika  za održavanje sjednice putem zoom aplikacije po našem mišljenju nisu osnovane i vjerovatno su motivirane željom za političkim promoviranjem, a ne željom da se doprinese boljitku građana.

PREDSJEDAVAJUĆA

Nataša Perić, prof

Komentari

Komentara