Okončana izgradnja mosta preko rijeke Soline u naselju Brđani

Spread the love
Rental Travel

U subotu 27.10.2018. godine, ozvaničen je završetak radova na projektu Izgradnja mosta preko rijeke Soline u tuzlanskom naselju Brđani, u mjesnoj zajednici Solina. Most je izgrađen u okviru projekta izgradnje mostova preko vodotoka na području grada Tuzle. Radovi su obuhvatili izgradnju mosta i uređenje dijela korita neposredno uz lokaciju mosta. Finansijska sredstva za ugovorene radove, u iznosu od 162.440,55 KM, obebijeđena su iz budžeta Grada Tuzla.

Reha Centar

“Od projekata ponajviše volim mostove jer vežu dvije strane. A ovo je ranije bio jedan nesiguran most. Zamislite zabrinute roditelje za djecu i druge probleme. Sada imamo jedan stabilan i jak most, za koji je iz budžeta Grada izdvojeno oko 162.000,00 KM. Reguliran je glavni dio i nekoliko stotina metara lijevo i desno korita rijeke Soline. Zahvaljujem se građanima, a želim da se zahvalim i službama koje rade na punjenju budžeta, kao što su Zavod za urbanizam, Služba za prostorno, Imovinsko-pravna služba, Služba za budžet i finansije. Zahvaljujem se i Službi za komunalne poslove koja je radila realizaciju ovog projekta kao i drugih komunalnih objekata. Zahvaljujem se vijećnicima ali onima koji su glasali za budžet i predvidjeli stavku za gradnju ovoga mosta. Evo došli smo do  uspješne realizacije, zahavalan sam izvođačima, stvarno je korektno izvedeno sve. Imamo lijep i sunčan dan i otvorenje jednog važnog objekta za mjesnu zajednicu Solina”, izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Otvaranju mosta prisustvovao je veliki broj građana, potpredsjednik Skupštine TK, Slađan Ilić, vijećnici Gradskog vijeća Tuzle i drugi gosti, a pored gradonačelnika Imamovića, prisutnima su se obratili predsjednik MZ Solina Jasmin Jogunčić i vijećnik Gradskog vijeća sa područja ove mjesne zajednice Nedžad Malikić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara