OFK Tuzla oživljava školu fudbala

Spread the love
Menprom

Omladinski fudbalski klub Tuzla,osnovan 1978. godine, već skoro četiri decenije igra važnu ulogu u razvoju mladih fudbalera na području Tuzle, posebno zapadnog dijela grada.

Reha Centar

Klub sa Paša Bunara, koji je kroz svoju bogatu historiju iznjedrio brojne igrače koji su svoju karijeru nastavljali u FK Sloboda, ili drugim klubovima širom BiH i inostranstva, ponovo pokreće svoju školu fudbala.

Stručni tim fudbalskih trenera, koji će raditi sa dječacima predškolskog i školskog uzrasta predvodi Denis Sadiković, dokazani stručnjak u radu sa mlađim kategorijama.

Denis Sadiković je kao trener je osvojio titule prvaka BiH u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, te obavljao dužnost trenera u reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine i nekolicini premijerligaša i prvoligaša širom BiH.

-Imam veliko iskustvo u radu sa mlađim kategorijama. Nakon rada u Slobodi i Reprezentaciji BIH, gdje sam stekao vrijedno iskustvo, odlučio sam svoje znanje usmjeriti na novi projekat, u okviru kojeg zajedno sa ljudima iz OFK Tuzla želim napraviti prostor za kvalitetno usavršavanje fudbalskih  talenata, kojih je na ovim prostorima uvijek bilo. Klub ima osnovnu infrastrukturu, koja sa znanjem i stručnošću sigurno može donijeti rezultate u radu sa najmlađim ali i oživiti klub koji zaslužuje bolji status u gradu– ističe Denis Sadiković, priznati fudbalski trener sa profi licencom.

Škola fudbala OFK Tuzla, koja će okupljati djecu od 5-14 godina, sa radom  počinje početkom oktobra, a treninzi će se održavati na stdionu Paša Bunar, te u zimskom periodu salama škola u Tuzli.

Ekipa ljudi okupljena oko projekta oživljavanja škole fudbala sa bogatom tradicijom, ističe da će mjesečne članarine za trenažni proces biti najniže u gradu, te da će djeca imati sve potrebne rekvizite za svoje fudbalsko usavršavanje.

Informacije vezane za upis i druge pojedinosti se mogu dobiti na na telefone 061/184 – 260 i 062/300-206.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara