Odvojite od sebe, za sebe, za druge, za svoju zemlju i svoj narod

Spread the love
Menprom

Ako mislite da je prestalo sve i da je Vas zaobišlo, griješite, ako mislite da imate novac i da ste sigurni, griješite, ako mislite da možete sve sami griješite, ovo je prilika da pokažemo i sebi i drugima, ne zbog drugih već zbog nas samih, da smo jaki, da smo složni, da možemo svoje dobro dijeliti sa onima koji su ovom nevremenu izgubili sve, pokažimo Tuzlo,  bez sumnje, bez puno zapitkivanja i radoznalosti da znamo saosjećati sa drugima i da želimo pomoći onima koji trebaju našu pomoć, ne zato što nas neko na to poziva nego zato što mi to želimo.

Reha Centar

Ovo gore je naše, mi napisali, naš apel, samo zato jer razumijemo i apel našeg načelnika Jasmina Imamovića koji slijedi, kojeg možete i voljeti i ne voljeti, ali ga moramo i trebamo poštovati, jer je u pravu, jer je naš načelnik, našeg grada, naše Tuzle koja ima priliku kad joj je najteže da pokaže da razumije i one kojima je teže.

M.T

AKTUELNO.BA

Zato pažljivo pročitajte Apel za pomoć našeg načelnika i ništa ne pitajte i ne komentarišite, već uradite !

Apel za pomoć

Zbog teške humanitarne situacije na području općine Tuzla, nastale uslijed poplave i pojave preko  200 klizišta, oštećenja putnih komunikacija, prekida u snabdijevanju strujom i vodom, a sve  uzrokovano obilnim kišnim padavinama, koje su zadesile Tuzlu u zadnjih desetak dana,

Kolegij Općinskog načelnika i Općinski štab civilne zaštite u kontinuiranom zasjedanju na zajedničkom  sastanku održanom dana 16.05.2014. godine donijeli su niz operativnih zaključaka, među kojima  i onaj da se od pojedinaca i preduzeća, organizacija i institucija u Bosni i Hercegovini i inostranstvu traži pomoć u pitkoj vodi i hrani, materijalnim sredstvima (konzervama, ćebadima, sredstvima za ličnu higijenu, pumpama, agregatima, sušilima) ili novčana pomoć, za one koji se nalaze izvan Tuzle i ne mogu dopremiti pomoć zbog blokade saobraćajnica.

Za sve one koji nude pomoć u hrani, vodi, ćebadima i drugim materijalnim sredstvima ista trebaju donijeti u prostorije najbliže mjesne zajednice ili u sjedište Crvenog križa TK u Tuzli, Ul. Džafer  Mahala broj 5.

Za pomoć u novcu, otvoren je od strane Općine Tuzla humanitarni račun i to:

ZA DOZNAKE IZ BOSNE I HERCEGOVINE:
Depozitni račun Općine Tuzla broj: 132-100-01850601-97
Vrsta prihoda: 733 111 (Donacije od građana)
Vrsta prihoda 733 112 (Donacije od pravnih lica)
Budžetska organizacija: 0201001

ZA DOZNAKE IZ INOSTRANSTVA:
IBAN: BA 391321010086184459
SWIFT BANKE: TBTUBA 22,
OPĆINA TUZLA, ZAVNOBIH-a 11, BOSNIA AND HERZEGOWINA

Unaprijed zahvaljujemo svima na iskazanoj solidarnosti i pomoći.

Općinski načelnik

Jasmin Imamović

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara