Održani mirni protesti Majki Srebrenice: Pomozite nam da pronađemo kosti ubijene djece i muževa

Rental Travel

Mirni protesti UG „Majke Srebrenice“ održani su i ovog 11-og septembarskog dana. Borba za istinom i pravdom i dalje traje i tako evo punih 25. godina.

Rental Travel

Vasvija Kadić je u genocidu u Srebrenici izgubila tri brata,oca te na desetine članova uže i šire familije. Majka joj je umrla prije devet mjeseci i kaže da joj je u emanet ostavila i povjerila da se ne prestaje boriti za pravdu svake majke koja je nekoga izgubila.

„Majka mi je rekla da nikada ne smijem odustati i da se i dalje trebam boriti da se dokaže istina, zadovolji pravda, kazne zločinci i sve dok ima suza i patnji majki da pronađu svoje najmilije, da moram biti uvijek uz njih i ja to i činim i nemam namjeru prestati“- kazala je Vasvija.

Posljednja dešavanja u Crnoj Gori i uvrede koje nisu zaobišle ni majke Srebrenice za Nuru Begović nisu ništa novo.

„Postoje ljudi koji žive i grade svoja carstva i svoju slavu na mržnji, ubistvima, progonu i netrpeljivosti a takvi su se ovih dana oglasili i u Crnoj Gori. Ne bi me iznenadilo da i u ovoj zemlji ima i neka masovna grobnica ubijenih Srebreničana jer ovo što se trenutno dešava i način na koji se ispoljava mržnja prema nama je sličan scenarij po porukama onom iz jula 1995 godine“- kazala je Nura Begović.

Majke Srebrenice imaju podršku svakog 11- og od raznih udružemja širom BiH, a danas su im se pridružile žene iz Medžlisa IZ Zvornik.

 

M.T.

Komentari

Komentara