Održani „Dani energetske efikasnosti“ LAFAT KOMERC-a

Rental Travel

Proteklog vikenda kompanija LAFAT KOMERC održala je druge po redu „Dane energetske efikasnosti“ u Kalesiji.

Reha Centar

Osnovni cilj ove promocije bio je podizanje svijesti kod građana o prednostima korištenja kotlova na pelet i povećanju korištenja obnovljivih izvora energije što direktno pomaže očuvanju životne sredine. LAFAT KOMERC kao društveno odgovorno preduzeće nudi kompletna tehnička rješenja za zagrijavanje domova ovim putem.

Ovom prilikom predstavljena je linija proizvoda STILMETAL, kotlova na pelet sa posebnim naglaskom na STILMETAL Smart, prvi potpuno automatizovani kotao za zagrijavanje domova ili poslovnih prostora, koji je proizveden u Bosni i Hercegovini, a koji je u potpunosti djelo razvojnog odjela ove kompanije.

Za posjetioce je bio posebno interesantan podatak, to što je LAFAT KOMERC u saradnji sa mikrokreditnom organizacijom PARTNER obezbjedio posebnu, jako povoljnu kreditnu liniju za kupovinu ovih kotlova, koji u kombinaciji sa solarnim kolektorima za zagrijavanje vode, daju nevjerovatne uštede prilikom korištenja.

U okviru „Dana energetske efikasnosti“  održana je i promocija kompletnog proizvodnog asortimana LAFAT KOMERC-a, te posjeta proizvodnim pogonima ove kompanije.

LAFAT KOMERC, oko 80% svoje proizvodnje kotlova i kamina izvozi na tržišta zemalja EU, a za pet godina smo od firme koja zapošljava 30 radnika i proizvodi 140 kotlova, razvili se u preduzeće sa 214 zaposlenih, koje proizvodi više od 12.000 kotlova na godišnjem nivou. Znajčajno je napomenuti i to, da je većina zaposlenih u LAFAT KOMERC-u, sa Biroa za zapošljavanje i ovo im je prvo radno iskustvo – naglasio je Eldin Brkić menadžer prodaje LAFAT KOMERC-a, predstavljajući rad ove kompanije.

Lafat Komerc

Veliki broj građana, poslovnih partnera te ljudi iz društvenog i političkog života ovoga dijela BiH, u dva dana koliko je trajala ova manifestacija,  je posjetio Kalesiju, tako da u kompaniji LAFAT KOMERC već rade na planiranju sličnih prezentacija i u ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: