Održana velika dječija priredba Glossa-centra i Biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla

Rental Travel

U saradnji Glossa – centra za njemački jezik Tuzla i Biblioteke  Derviš Sušić Tuzla sinoć je u velikoj sali upriličena  “Velika dječija priredba”  na kojoj su učestvovali polaznici Glossa – centra za njemački jezik Tuzla, te djeca plaznici radionica koje Glossa-centar Tuzla organizuje u JU “Naše dijete” Tuzla (obdanište “Pčelica”), zatim djeca učesnici radionica koje Glossa-centar organizuje u JU Zavodu za odgoj obrazovanje osoba sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju Tuzla.

Reha Centar

priredba

Djeca su pripremila bogat kulturno-zabavni program, te su publici predstavili svoja stečena znanja na njemačkom jeziku kroz razne recitacije, skečeve i igrokaze.

 

priredba

Direktorica Glossa centra za njemački jezik Tuzla, Admira Kalabić kazala je da ova ideja dolazi od malih polaznika kursa njemačkog jezika i njihovih nastavnika.

 

priredba

Svi skupa željeli smo da roditelji i prijatelji vide produkt dječijeg kreativnog rada i učenja njemačkog jezika, a meni osobno je drago što ovaj događaj ima društveni značaj, kazala je direktorica Kalabić.

priredba

Za dodatnu zabavu pobrinuli su se predstavnici njemačkog brenda slatkiša Haribo, koji su  manifestaciju posjetili zajedno sa svojom maskotom “Haribo medom”. Svi učenici programa dobili su na poklon paketiće Haribo bombona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara