Održana ulična aktivnost u okviru kampanje “Ako šutiš, onda sudjeluješ”

Menprom

Omladinski resursni centar i Omladinska grupa Omladinskog resursnog centra su u centru Tuzle održali uličnu aktivnost koja je dio promotivne kampanje protiv međuvršnjačkog nasilja.

Reha Centar

DSC_0028

 Kampanja „Ako šutiš, onda sudjeluješ“ predstavila je javnosti pravu sliku zastupljenosti i načina rješavanja maloljetničkog nasilja u srednjim školama. Kampanja je realizovana pod motom „Digni glas protiv nasilja“ i implementirana je proteklih mjesec dana intenzivne implementacije, a javnosti je predstavljena s ciljem prevencije pojava novih slučajeva međuvršnjačkog nasilja među djecom i omladinom.„ kazao je Slobodan Blagovčanin, koordinator Omladinske grupe.

DSC_0029

 Set promotivnih aktivnosti činili su i uznemiravajući promotivni videi koji su u roku od 24h pregledani 6 hiljada puta. Istaknute informacije ukazuju da je međuvršnjačko nasilje tema o kojoj društvo zaista želi razgovarati i na što treba obratiti pažnju.

DSC_0108

 „Današnjom aktivnosti mladi su pokrenuli dijalog sa građanima o načinima rješavanja maloljetničkog nasilja. Podijeljene su autorske brošure naše grupe o maloljetničkom nasilju, urađene su ankete putem kojih su građani istakli svoje mišljenje a rezulati istih će biti poznati po završetku kampanje. Nastavljamo djelovati, istraživati i sprječavati nasilje u školama. “ istakao je Kemal Nedžibović, PR kampanje.

DSC_0116

Kampanja „Ako šutiš onda sudjeluješ! Digni glas protiv nasilja!“ se izvodi u okviru projektnih aktivnosti Prekogranične građanske mreže za mir, pomirenje i sigurnost ljudi na Balkanu ( http://cn4hs.org/), čiji su partneri organizacije civilnog sruštva iz: Turske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova, a pod pokroviteljstvom Evropske Unije i Open Society Foundation.

 DSC_0121 DSC_0182 DSC_0244 DSC_0290 DSC_0331 DSC_0182

 PRESS TIM 

OMLADINSKA GRUPA ORC TUZLA

Komentari

Komentara