Održana treća vanredna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite u Tuzli

Menprom

U Gradskoj upravi Tuzla, danas je održana treća vanredna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite, jer se ukazala hitna potreba za koordinacijom i akcijama koje treba da se poduzmu u što kraćem roku, na pronalaženju nestalog sugrađanina, Joze Divkovića. U prisustvu članova Gradskog štaba civilne zaštite, zajedno sa predstavnicima Gorske službe spašavanja, na sastanku je razmatrana Informacija Gorske službe spašavanja, Stanica Tuzla, gdje su predočene sve poduzete aktivnosti u vezi sa traženjem nestalog sugrađanina, trenutno stanje u potrazi, te su razmatrani dalji koraci koji trebaju biti poduzeti kako bi se pronašao nestali sugrađanin.  Također je prezentovano da je od početka prijave sve urađeno po protokolu, te je trenutno jako bitno nastaviti razgovarati sa stanovništvom, kako bi se došlo do novih saznanja u potrazi za nestalom osobom.

Reha Centar

Komandant Štaba, gradonačelnik Lugavić, istakao je dalje korake koji će biti poduzeti kako bi se pronašao nestali sugrađanin, te će se planiranje daljnjih akcija u potrazi  odvijati u skladu sa dobijanjem novih informacija i saznanja, a kako bi se nestali sugrađanin Jozo Divković pronašao.

Gradski štab civilne zaštite i Gorska služba spašavanja, Stanica Tuzla, u saradnji sa Policijskom upravom Tuzla, nastavljaju potragu, te će se pratiti i dalje izvještavati o razvoju situacije u nadi da će se Jozo Divković uskoro pronaći.

aktuelno.ba / Grad Tuzla

Komentari

Komentara