Održana tradicionalna manifestacija „Dan otvorenog Univerziteta“

Rental Travel

Stotine zainteresovanih srednjoškolaca, budućih brucoša iz Tuzlanskog kantona, pa i šire posjetilo je danas tradicinonalnu manifestaciju „Dan otvorenog Univerziteta“ u Tuzli. U potrazi za odgovorom na pitanje „Šta i kako studirati na Univerzitetu u Tuzli“ djevojke i mladići sa srednjoškolskim diplomama obišli su štandove postavljene u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli.

Reha Centar

Tokom ove jednodnevne manifestacije budući brucoši, od profesora, asistenata i studenata mogli su doznati uslove koje nudi 12 fakulteta, Akademija dramskih umjetnosti i 50 studijska program Univerziteta u Tuzli. Bila je ovo prilika i za promociju upisne politike za akademsku 2014/2015. godinu.

univerzitet

O studijskim programima na Tehnološkom fakultetu govorila je prof. dr. Amra Odobašić, dekanesa Tehnološkog fakulteta, ˝Mi smo prije dvije godine ponudili nove studijske programe, Hemijsko inženjerstvo, Hemijska tehnologija, te Prehrambene tehnologija. Također, uveli smo i novi studijski program Agronmija. Mislim da su tad ponuđeni programi dobro osmišljeni, vrlo atraktivni i vezani su za ono na čemu je fokus danas – kontrola, kvalitet i sigurnost hrane”.

IMG_1502

˝Nadamo se da će kao i do sada na prijemom ispitu biti dovoljan broj kandidata, kako bi selekcija mogla biti što oštrija, te kako bi se što kvalitetniji mladi ljudi upisali na studijski program Glume, a koji bi na koncu za četiri godine postali glumci˝, kazao nam je dekan Akademije dramskih umjetnosti prof. Vlado Kerošević. Školovanje na studijskom programu Gluma podijeljeno je u dva ciklusa. ˝Prvi ciklus traje osam semestara, ili četiri godine, a drugi godinu dana ili dva semestra. Ovom prilikom pozivam sve mlade ljude koji su se bavili glumom u svom dosadašnjem osnovnom životnom iskustvu, da dođu na akademiju i provjere svoje predisponentne mogućnosti˝, dodao je  dekan Kerošević.

IMG_1515

S ciljem da se upozna sa svim onim što nudi Univerzitet u Tuzli, tradicionalnu manifestaciju ˝Dan otvorenog Univerziteta˝ posjetila je i učenica Srednje turističko-ugostiteljske škole u Tuzli Lejla Mehmedović, ˝Prije svega moram reći da je ova manifestacija od velikog značaja za učenike završnih razreda, jer ovdje imamo jedan uvid u sve ono što nam nudi Univerzitet. Iako sam imala priliku da odem u drugi grad na studiranje, ipak sam se odlučila za ostanak u našem gradu. Što se tiče mog odabira, u pitanju je Ekonomski fakultet. Mislim da ću u naredne četiri godine steći odlična znanja i vještine iz oblasti biznisa˝, naglasila je Mehmedović.

Tokom trajanja same manifestacije, srednjoškolci su bili u prilici upoznati se sa predstvanicima svih fakulteta/Akademije Univerziteta u Tuzli, razgovarati sa profesorima i sadašnjim studentima, te informirati se o načinu studiranja. Svaki posjetitelj imao je priliku dobiti  brošuru „Šta i kako studirati na Univerzitetu u Tuzli“ sa relevantnim podacima o studiranju na Univerzitetu, kao i drugi informativni materijal.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

IMG_1494

IMG_1438

IMG_1483

IMG_1466

IMG_1429

 

 

 

 

Komentari

Komentara