Održana Svečana akademija u povodu obilježavanja 15. Aprila Dana Armije R BiH

Spread the love
Rental Travel

“Armija Republike Bosne i Hercegovine, je bila vojska, koja je zajedno sa jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova BiH, jedinicama Patriotske lige, te dobrovoljcima, odbranila Bosnu i Hercegovinu i obezbijedila da se u Bosni i Hercegovini osjeća sigurno svaki njen građanin, pa čak i oni koji to ne zaslužuju, koji i dalje pokušavaju da je unište ili destabilizuju.

Reha Centar

Neka nam ovo kratko sjećanje na Armiju Republike Bosne i Hercegovine, njenu slavnu borbu i na naše šehide i poginule borce, bude još jedna lekcija i pouka iz historije ove naše napaćene zemlje na koju, ne da trebamo, nego moramo biti ponosni” – stoji između ostalog u referatu koji je u ime organizatora pročitao predsjednik Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona Niaz Hodžić, na svečanoj akademiji upriličenoj u povodu 15 Aprila Dana formiranja Oružanih snaga Armije R BiH.

Pored Niaza Hodžića  prisutnima su se još obratili i predsjednik Koordinacije boraca TK Fahrudin Hasanović,muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, premijer Vlade TK Bego Gutić, kantonalni ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak, federalni ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević, te  savjetnik člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

U muzičkom dijelu programa učešće su uzeli učenici srednje Muzičke škole, odsjek harmonike, pod dirigentskom palicom Dejana Milkunića.

M.T.

 

Komentari

Komentara