Održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona

Spread the love
Menprom

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas je, 20.11.2017. godine, održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Na dnevnom redu sjednice Kolegija je bilo određivanje termina održavanja svečane sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH i određivanje termina održavanja i prijedloga dnevnog reda naredne redovne sjednice Skupštine.

Svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine bit će održana u subotu, 25. novembra u 14,00 sati, u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Prije toga, u 13 sati, delegacija Skupštine Tuzlanskog kantona će odati počast i položiti cvijeće na spomen obilježja na Slanoj Banji.

  1. redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona zakazana je za četvrtak, 30.11.2017. godine, u 9,30 sati a održat će se kao i do sada u Plavoj Sali BKC-a.

Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona, razmatrat će 8 tačaka dnevnog reda, između kojih: prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji; prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proširenom obimu prava iz oblasti zdravstvene zaštite branitelja i članova njihovih porodica; prijedlog Odluke o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja pojedinih vidova zdravstvene zaštite u osnovnom paketu zdravstvenih prava na teritoriji Tuzlanskog kantona, čiji je predlagač poslanik Fuad Hadžimehmedović, nekoliko akata analitičko-informativnog karaktera.

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

aktuelno.ba

Komentari

Komentara