Održana promocija knjige „Mejremina kletva“ autora Mirsada Mustafića

Spread the love
Rental Travel

U Američkom kutku, Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla sinoć je održana još jedna u nizu promocija knjige pod nazivom „Mejremina kletva“ autora Mirsada Mustafića. Knjigu su javnosti predstavili mr. Fatmir Alispahić, dr. Adib Đozić i prof. Alija Mrkonjić, koji je ujedno bio i moderator ove promocije. „Mejremina kletva“ je najnoviji roman, deseta knjiga ovog autora koja tematski govori o stradanju Bošnjaka u Srebrenici i Podrinju.

Reha Centar

KNJIGA

Roman je dobio naziv po kletvi Mejreme koja biva zarobljena, i predstavlja svojevrstan historijski književni esej o Bošnjacima, jer ono što Mustafićevi likovi govore o nama, jeste zapravo priča o ljudima koje historija nije milovala. Na momente se u romanu može naslutiti da bošnjački narod, uprkos svom stradanju, neće pasti u beznađe, već se kao Feniks ptica dići iz pepela, iz iskonske čovjekove potrebe da bude slobodan, kako to kaže jedna od recezenata dr. Mersada Nuruddina Agović.

Mirsad Mustafić na indirektan način poručuje da Srebrenica u očima svih nas ne smije biti samo broj od devet hiljada žrtava, već da ona mora biti poruka svim Bošnjacima da budno motre, čekaju i da ne dozvole da se historija ponovi.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara