Održana promocija knjige „Justinina tajna“ autora Osmana Arnautovića

Rental Travel

U Narodnoj i unverzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla održana je sinoć promocija knjige „Justinina tajna“ autora Osmana Arnautovića. O njegovom cjelokupnom književnom stvaralaštvu, ali i novom djelu govorio je književnik Zejćir Hasić.

Reha Centar

 

–         Ostaje dosljedan sebi kao autoru u shvatanju romana koji je na tragu modernog evropskog shvatanju romana kratke forme sa elementima psihološkog trilera i akcionim elementima. U romanu „Justinina tajna“ pokazuje puni smisao za stvaranje zanimljivog zapleta, i ima zanimljiv tok radnje, kazao je u svom izlaganju književnik Zejćir Hasić.

 

Osman Arnautović je rođen u Bjeljini 16. maja, 1948. god. U svojoj književnoj karijeri napisao je šest romana ratne tematike i dva koja dotaknuše katarizam i pravoslavlje. Autor je udžbenika „Latinski jezik za prvi i drugi razred srednjih škola“ u izdanju „Svjetlost“ Sarajevo. Sada živi i radi kao tumač pri Apelacionom sudu u Briselu. Pored ličnog stvaralaštva Osman Arnautović prevodio je niz knjiga sa francuskog govornog područja.

biblioteka

Autor na samom početku svog djela „Justinina tajna“ daje kratki uvod u svoje književno djelo, koji glasi: Svi opisani događaji su istiniti, a naravno nije moglo a da sve to ne pobiberim maštom, šmeka radi. Ličnosti su autentične, no imena su im data po tabijatu. Ne bih želio da se neko prepozna u njima. Ipak, one koji ne odole napasti da se poistovjećuju, savjetujem da slegnu ramenima, jer nije bilo namjere da se bilo ko vrijeđa ili kalja. Istina je okrutna: Ona boli, a ne vrijeđa.

 

Komentari

Komentara