Održana promocija knjige “Država Bosna i Hercegovina u fokusu”, autora prof.dr. Denisa Bećirovića

Spread the love
Menprom

Večeras je u Sali Narodnog pozorišta u Tuzli održana promocija knjige “Država Bosna i Hercegovina u fokusu”, autora prof.dr. Denisa Bećirovića.

Reha Centar

Promotori knjige su bili akademik prof. dr. Mirko Pejanović, prof. dr. Tomislav Išek, prof. dr. Sead Selimović, prof. dr. Senahid Hadžić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, književnik Hadžem Hajdarević te Muhamed ef. Lugavić.

Na samom početku promocije upriličen je kratki autobiografski dokumentarni film o autoru knjige i jednom od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Promotori su zaključili da knjiga jasno pokazuje državnički karakter ukupne djelatnosti Denisa Bećirovića i dodali su da je ova knjiga svjedok iscrpnog, ustrajnog i dosljednog zalaganja Denisa Bećirovića za očuvanje cjelovitosti i samostalnosti BiH, kao i za njenu demokratizaciju i ostvarenje ravnopravnostih svih njenih građana.

Na kraju promocije prisutnima se obratio i autor knjige Denis Bećirović koji je  poručio da svim javnim dužnosnicima mora biti čast da služe BiH, jednoj od najstarijih država u Europi, državi koja je još na zasjedanjima ZAVNOBIH-a kao temeljni princip odredila potpunu jednakost svih građana pred zakonom.

R.T.

Komentari

Komentara