Održana manifestacija „Bosanski lonac na novinarski način“

Spread the love
Rental Travel

“Glas TK” je i ove godine bio organizator druženja i takmičenja novinara u kuhanju. Manifestacija pod nazivom „Bosanski lonac na novinarski način“ i ove godine dobila je podršku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja.

Reha Centar

Ova tradicionalna manifestacija održana je u okviru Panonskih jezera u Tuzli, a u suorganizaciji sa Turističkom zajednicom TK i JKP Pannonica d.o.o. Tuzla.

Nakon cjelodnevnog druženja uz mirise deset bosanskih lonaca i zvuke harmonike, stručni žiri, proglasio je tri najbolje ekipe.

Najbolji prema mišljenju žirija bila je ekipa „Artikulacije“ iz Lukavca. Na drugom mjestu bila je ekipa RTV TK, a trećeplasirani su iz ekipe Živinice.ba. Pobjedničkim ekipama uručene su vrijedne nagrade: rafting na Neretvi, kupon bon u Slanoj banji, poklon paketi sponzora manifestacije.

Ove godine, žiri je bio u sastavu: Miralem Mešković- TZTK, Edin Jahić-Turistička zajednica Grada Tuzla, Ademir Vrabac- direktor Tehnograda i kuhar Mevludin Gosić.

Ostalim učesnicima dodjeljene su zahvalnice, kao i poklon paketi.

Podršku manifestaciji ove godine u vidu sponzorstva, pružile su: Gamus, Kanetex, Lović&Co, DIR Computers,  Ožuljsko, Coly, Orion, Turistička zajednica Grada Tuzla… i mnogi drugi.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara