Održana 8. Likovna kolonija „Džafići 2018“

Spread the love
U organizaciji  Udruženja za mir, obrazovanje i kreativnost Tuzla, Hamidović d.o.o Tuzla i ljubitelja umjetnosti sela Džafići u subotu, 15.septembra 2018.godine održana je 8. Likovna kolonija „Džafići 2018“ u Džafićima kod Kalesije.
Nakon dočeka umjetnika, doručka i podjele slikarskog materijala. Upriličeno je svečano otvaranje kolonije gdje se u ime organizatora prisutnima obratio Rasim Hamidović, u ime slikara Fikret Ibričić, a u ime promotora Mehmed Pargan. U okviru manifestacije održane su dvije promocije knjiga: „Vukovijski vremeplov II“ autora Sejfulaha Imamovića i roman „U cvijetu magnolija“ autora Mehmeda Pargana.
Tokom jednodnevne likovne kolonije upriličen je i tradicionalni ručak, te dodjela zahvalnica koju je primilo tridesetak umjetnika. Gosti Likovne kolonije“ Džafići 2018“ bili su članovi džemata Dobrnja, članovi MIZ Tuzla i ostale značajne zvanice. Slikari su slikali u prelijepoj prirodi stare bošnjačke bašte i mahale raznovrsnim slikarskim tehnikama kojima je nastalo i izloženo tridesetak eminentnih radova.

Komentari

Menprom

Komentara

Reha Centar