Održan sastanak o mogućnostima odlaganja šljake TE Tuzla u Rudnik soli

Spread the love
Rental Travel

O zapunjavanju napuštenih jama Rudnika soli Tuzla pepelom i šljakom iz Termoelektrane Tuzla bilo je danas riječi na radnom sastanku, kojem su u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović.

Reha Centar

U razgovore o mogućnostima realizacije projekta čiji je cilj pronalazak ekološki pogodnog mjesta za odlaganje šljake te apsolutna sigurnost jame Rudnika soli uključeni su i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, generalni direktor elektroprivrede Bajazit Jašarević, direktor Termoelektrane Tuzla Izet Džananović te Federalna uprava za inspekcijske poslove. Ovom prilikom su prezentovani svi aspekti i dogovoreno da se sagledaju mišljenja struke u narednom periodu.
Sastanak je uslijedio nakon što su se početkom mjeseca sastali predstavnici Kantona i Grada te, između ostalog, razgovarali o izradi studije koja će omogućiti sigurne načine odlaganje šljake iz TE Tuzla.

aktuelno.ba / Vlada TK

Komentari

Komentara