Održan radni sastanak sa predstavnicima Ambasade Švicarske u BiH, Instituta za razvoj mladih KULT i omladinskih udruženja sa područja grada Tuzla

Menprom

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle. dr. Zijad Lugavić, održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Ambasade Švicarske u BiH, Instituta za razvoj mladih KULT, omladinskih udruženja sa područja grada Tuzle i Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštite. Povod sastanka je analiza postojećih projekata za mlade koji se realizuju na području Tuzle.

Reha Centar

Ovom prilikom gospodin Lugavić zahvalio je Ambasadi Švicarske u BiH za pomoć u realizaciji mnogobrojnih projekata koje je u Tuzli podržala Vlada Švicarske u BiH, a posebno one koji se tiču zapošljavanja mladih: “Gradska administracija kroz svoj rad podržava veliki broj mladih i njihovih ideja, na taj način razvijamo produktivnu saradnju, temeljenu na velikom broju uspješno realizovanih projekata. Zahvaljujem se podršci Vlade Švicarske i angažmanu naših službi, zbog čega smo prepoznati kao jedinstvena lokalna samouprava u BiH, koja je prošle godine podržala 86% projekata poduzetništva mladih. Aktivno učestvujemo u kreiranju ideja mladih na osnovu kojih ćemo nastaviti krojiti i politike prema mladima”.

Predstavnik Vlade Švicarske, direktor za saradnju Siroco Meserli izrazio je zadovoljstvo efektima postojeće saradnje sa gradskom administracijom Tuzle, na velikom broju zajedničkih projekata ali i nadu da će tako biti i u budućnosti.

“Hvala na vremenu i prilici da govorimo o mladima. Oni su jako važni za nas. Usko sarađujemo sa velikim brojem mladih iz Tuzle, koji nas informišu o svim projektima koji se realizuju na području grada. Jako cijenimo učešće u edukativnom programu za uposlenike jer sada imate dva certificirana uposlenika za rad sa mladima. Zahvaljujem se i predstavnicima Instituta za razvoj mladih KULT, udruženja koje je veoma važno za realizaciju projekata koje podržavate i kao i inicijative organizacija civilnog društva. Drago mi je čuti da organizacije u Tuzli rade sjajan posao sa mladima i itekako imaju šta za reći”- istakao je ovom prilikom gospodin Siroco Messerli.

Sastanku su prisustvovali izvršna direktorica Instituta za razvoj mladih KULT, Šeherezada Halimić, koordinatorica inicijative CBW, Ajka Rovčanin, te predstavnici Udruženja “Pozorište mladih Tuzle”, UG Omladinski klub Revolt, Udruženja “Mladi Tuzle” i Udruženja mladih žena “GirlTHing”.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara