Održan promotivni skup GO SDP-a Tuzla na Brčanskoj Malti: Glas za SDP je glas za spas Bosne i Hercegovine

Spread the love
Menprom

Sinoć je na platou Tržnog centra Sjenjak u Tuzli održan Promotivni skup GO SDP- a BiH Tuzla na kojem je predstavljen program ove stranke te ciljevi i pravci djelovanja SDP-a BiH.

Reha Centar

Skupu su pored velikog broja građana Tuzle prisustvovali i svi SDP-ovi kandidati iz Tuzle na predstojećim izborima kao i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Na samom početku prisutne je pozdravio predsjednik GO SDP-a BiH Tuzla i kandidat ove stranke za Skupštinu Tuzlanskog kantona Slađan Ilić koji je u svom kratkom obraćanju kazao da je ovaj skup zamišljen samo kao druženje kandidata i građana, te da cilj SDP-a nije spektakularan skup sa “moćnim efektima scene, već da žele čuti glas naroda kao što su to i do sada činili”.

Nakon njega prisutnima se obratio i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a BiH i nosilac liste SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona Dževad Hadžić koji je napomenuo kako su SDP i premijer Kadrija Hodžić za 13 mjeseci uradili velike projekte za ovaj kanton ali i Grad Tuzlu.

-Zahvaljujem se Tuzli na svim dosadašnjim pobjedama SDP-a u ovom gradu i nimalo ne sumnjam da će i 2. oktobra Tuzla glasati za SDP. Jako nam je važno da pobijedimo ubjedljivo u Tuzli kako bi ponovo imali mogućnost da sastavimo Vladu TK te da ponovo imamo premijera. Za godinu mandata, koliko smo imali u ovom kantonu, pokazali smo da se može puno pravičnije i bolje živjeti od onoga što trenutno imamo. Pobjeda na Tuzlanskom kantonu nam otvara vrata promjena na federalnom nivou a činjenica da smo inicirali i uspjeli izmijeniti Zakon o pripadnosti javnih prihoda i otkloniti dugogodišnju nepravdu prema Tuzli i Tuzlanskom kantonu vam dovoljno govori koliko nam je to važno, – kazao je između ostalog Hadžić.

Na skupu se građanima obratio i raniji SDP-ov premijer a danas kandidat ove stranke za Parlament FBiH Kadrija Hodžić koji je u svom kratkom obraćanju naglasio značaj identiteta Tuzle u ukupnoj slici Bosne I Hercegovine.

-Primjer Tuzle, njenog opšteg identiteta, suživota i socijalne pravde za sve ljude je primjer kako se zajedno može i živjeti i graditi i rasti i razvijati. Tuzla i njen gradonačelnik Jasmin Imamović su nam pokazali kako je sve to moguće,- kazao je Hodžić. On je još dodao kako se SDP u svojoj praksi i svom postojanju zalaže za jačanje snažnih društvenih servisa koji će biti na usluzi građanima, posebno u oblastima zdravstva i obrazovanja kao i veći stepen društvene odgovornosti i socijalne pravde.

Aktuelni gradonačelnik Tuzle i nosilac SDP-ove liste za državni parlament Jasmin Imamović je ovom prilikom kazao da je ponosan na Tuzlu i njene građane.

-Kada sam obećavao da ćemo moj tim i ja ukinuti redukcije vode, riješiti građane te patnje 70 godina, da ćemo izgraditi slana jezera i plaže, da ćemo biti grad kulture i turizma te da ćemo imati najviše malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini, da ćemo preporoditi Tuzlu, neki nisu vjerovali, neki jesu a vrijeme je pokazalo da su oni koji su nam vjerovali, nama i SDP-u Bosne i Hercegovine bili u pravu. Sada je vrijeme da preporodimo Bosnu i Hercegovinu kazao je Imamović te dodao kako je jedini način da se to desi pobjeda SDP-a BiH i pobjeda Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

-Njegova i naša pobjeda odjeknuće u izbornoj noći cijelim svijetom, kao pozitivna vijest o Bosni i Hercegovini a kolektivni pesimizam će se pretvoriti u pozitivni optimizam,- kazao je još Imamović.

Na samom kraju skupa prisutnima se obratio i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić koji je kazao kako se u Tuzli osjeća kao u svom rođenom gradu, te kako se osjeća kao u svojoj drugoj kući.

-Hvala vam što gradite Tuzlu, hvala vam što čuvate tradiciju, hvala vam što čuvate multietničnost Tuzle jer time čuvate Bosnu i Hercegovinu, – poručio je Nikšić te dodao kako je vrijeme da naša zemlja krene u neko bolje sutra.

Promotivni skup je završen druženjem članova i simpatizera SDP-a i građana i građanki Tuzle.

R.T.

 

Komentari

Komentara